Free Lessons
Courses
Seminars
TechHelp
Fast Tips
Templates
Topic Index
Forum
ABCD
 
Home   Courses   Index   Templates   Seminars   TechHelp   Forums   Help   Contact   Join   Order   Logon  
 
Home > TechHelp > Directory > Access > Hide Access 2 < Hide Access | ACCDT Template >
Back to Hide Access 2    Comments List
Quiz Pinned    Upload Images   Link   Email  
Richard Rost             
2 months ago
Q1. What purpose does using VBA serve in customizing an Access database?
A. It enables the creation of new data tables.
B. It allows the customization of the user interface.
C. It provides enhanced encryption for the database.
D. It automatically backs up the database periodically.

Q2. How can you access the properties of a startup form when the right-click feature is disabled?
A. Press Alt + Enter when the form is highlighted.
B. Re-enable the right-click feature temporarily.
C. Restart the database while holding the shift key.
D. Use the command line to open the form properties.

Q3. Why is it important to debug and compile your database before distribution?
A. To ensure the database can only be opened by the developer.
B. To optimize the database performance on all computers.
C. To prevent syntax errors and ensure the database can be converted to an ACCDE file.
D. To encrypt the database data and code for security purposes.

Q4. What does creating an ACCDE file accomplish?
A. It decodes and repairs any corrupt data.
B. It enhances the graphical interface of the database.
C. It helps in removing unnecessary tables to save space.
D. It creates a version where design changes cannot be made.

Q5. What should you always maintain even after creating an ACCDE file?
A. A copy of the runtime version of your database.
B. A backup of the original development ACCDB file.
C. An open connection to the SQL Server database.
D. The default Access form icons for reference.

Q6. Which statement is true regarding the security of tables in Access?
A. Tables are automatically encrypted in an ACCDE file.
B. Tables in Access cannot be secured, and for higher security, SQL Server should be used.
C. Tables are only visible to users with administrator privileges.
D. Tables can be password protected individually within Access.

Q7. What is one of the benefits of distributing an Access database with the runtime version?
A. Users are able to design and create new tables.
B. It allows users to view and debug VBA code.
C. The database can be used without a full version of Access or Office.
D. The runtime version provides additional graphic design features.

Q8. How can you minimize the Access application window when a database starts up?
A. Set the 'Pop-up' property of the form to 'Yes'.
B. Use the VBA command 'DoCmd.Minimize'.
C. Add the VBA command 'DoCmd.RunCommand, acCmdAppMinimize' in the On Load event.
D. Adjust the Windows taskbar settings to auto-hide Access.

Q9. What should be done in the Form Close event to ensure the database shuts down properly?
A. Set 'Modal' to 'No' for all forms.
B. Insert the VBA command 'DoCmd.Close'.
C. Execute the VBA command 'DoCmd.OpenForm'.
D. Employ the VBA command 'DoCmd.Quit'.

Q10. What is a sign of an unhandled runtime error during the use of the database?
A. The database file size suddenly increases.
B. An irrelevant form opens up unexpectedly.
C. A division by zero error popup appears from Microsoft Visual Basic.
D. The ACCDE file turns back into an ACCDB file.

Answers: 1-B; 2-C; 3-C; 4-D; 5-B; 6-B; 7-C; 8-C; 9-D; 10-C;

DISCLAIMER: Quiz questions are AI generated. If you find any that are wrong, don't make sense, or aren't related to the video topic at hand, then please post a comment and let me know. Thanks.

This thread is now CLOSED. If you wish to comment, start a NEW discussion in Hide Access 2.
 

 
 
 

The following is a paid advertisement
Computer Learning Zone is not responsible for any content shown or offers made by these ads.
 

Learn
 
Access - index
Excel - index
Word - index
Windows - index
PowerPoint - index
Photoshop - index
Visual Basic - index
ASP - index
Seminars
More...
Customers
 
Login
My Account
My Courses
Lost Password
Memberships
Student Databases
Change Email
Info
 
Latest News
New Releases
User Forums
Topic Glossary
Tips & Tricks
Search The Site
Code Vault
Collapse Menus
Help
 
Customer Support
Web Site Tour
FAQs
TechHelp
Consulting Services
About
 
Background
Testimonials
Jobs
Affiliate Program
Richard Rost
Free Lessons
Mailing List
PCResale.NET
Order
 
Video Tutorials
Handbooks
Memberships
Learning Connection
Idiot's Guide to Excel
Volume Discounts
Payment Info
Shipping
Terms of Sale
Contact
 
Contact Info
Support Policy
Mailing Address
Phone Number
Fax Number
Course Survey
Email Richard
[email protected]
Blog RSS Feed    YouTube Channel

LinkedIn
Copyright 2024 by Computer Learning Zone, Amicron, and Richard Rost. All Rights Reserved. Current Time: 5/21/2024 8:02:52 AM. PLT: 1s