Free Lessons
Courses
Seminars
TechHelp
Fast Tips
Templates
Topic Index
Forum
ABCD
 
Home   Courses   Index   Templates   Seminars   TechHelp   Forums   Help   Contact   Join   Order   Logon  
 
Home > TechHelp > Directory > Access > Open Date Picker On Load < Account Statements 3 | Find Replace VBA >
Back to Open Date Picker On Load    Comments List
Quiz Pinned    Upload Images   Link   Email  
Richard Rost             
2 months ago
Q1. What is the main goal of the video tutorial?
A. To create a new date picker tool from scratch
B. To make the date picker automatically pop up when the form opens
C. To add multiple fields to a form
D. To design a new form layout

Q2. Which event does Shloma report as not working for triggering the date picker on form load?
A. GotFocus event
B. OnCurrent event
C. Form Unload event
D. Form Click event

Q3. What is the correct line of code to open the date picker when a control gets focus?
A. DoCmd.RunCommand accmdShowDatepicker
B. DoCmd.ShowDatePicker accmdRunCommand
C. DoCmd.SetFocus ShowDatePicker
D. RunCommand accmdFocusPicker

Q4. Why doesn’t the GotFocus event work as intended when placed in the Form_Load event?
A. The form must be saved first
B. The form does not recognize GotFocus as a valid event
C. GotFocus does not fire unless manually triggered by the user
D. The date picker tool is not compatible with the Form_Load event

Q5. Which event was successfully used to automatically open the date picker after form load?
A. OnClick event
B. OnTimer event
C. OnActivate event
D. OnDoubleClick event

Q6. How would you set the timer interval to run a command 100 milliseconds after a form loads?
A. Me.TimerInterval = 100
B. Me.SetInterval = 100
C. Me.OnInterval = 100
D. Me.TimerStart = 100

Q7. What is one reason given for preferring the Timer event over SendKeys?
A. Timer event is simpler to code
B. Timer event is more reliable for automation
C. Timer event does not need any extra control properties
D. SendKeys cannot be used in VBA

Q8. What additional step is recommended when using the OnTimer event to prevent it from running continuously?
A. Disable the control manually
B. Reset the TimerInterval to zero
C. Remove the GotFocus event
D. Close and reopen the form

Q9. What should be used if you want the date picker to pop up not only when the form opens, but also when moving from record to record?
A. OnLoad event
B. OnCurrent event
C. OnOpen event
D. OnActivate event

Q10. What does the presenter recommend if the standard date picker tool is too bland or limited?
A. Creating a new VBA module for the date picker
B. Using their custom date time picker template
C. Looking for different software
D. Installing third-party date picker tools

Answers: 1-B; 2-C; 3-A; 4-C; 5-B; 6-A; 7-B; 8-B; 9-B; 10-B

DISCLAIMER: Quiz questions are AI generated. If you find any that are wrong, don't make sense, or aren't related to the video topic at hand, then please post a comment and let me know. Thanks.

This thread is now CLOSED. If you wish to comment, start a NEW discussion in Open Date Picker On Load.
 

 
 
 

The following is a paid advertisement
Computer Learning Zone is not responsible for any content shown or offers made by these ads.
 

Learn
 
Access - index
Excel - index
Word - index
Windows - index
PowerPoint - index
Photoshop - index
Visual Basic - index
ASP - index
Seminars
More...
Customers
 
Login
My Account
My Courses
Lost Password
Memberships
Student Databases
Change Email
Info
 
Latest News
New Releases
User Forums
Topic Glossary
Tips & Tricks
Search The Site
Code Vault
Collapse Menus
Help
 
Customer Support
Web Site Tour
FAQs
TechHelp
Consulting Services
About
 
Background
Testimonials
Jobs
Affiliate Program
Richard Rost
Free Lessons
Mailing List
PCResale.NET
Order
 
Video Tutorials
Handbooks
Memberships
Learning Connection
Idiot's Guide to Excel
Volume Discounts
Payment Info
Shipping
Terms of Sale
Contact
 
Contact Info
Support Policy
Mailing Address
Phone Number
Fax Number
Course Survey
Email Richard
[email protected]
Blog RSS Feed    YouTube Channel

LinkedIn
Copyright 2024 by Computer Learning Zone, Amicron, and Richard Rost. All Rights Reserved. Current Time: 7/23/2024 2:22:44 AM. PLT: 2s